Home / GÜNDEM / Av.Emre Ahmet: Gençler Siyasette Daha Aktif Olmalı

Av.Emre Ahmet: Gençler Siyasette Daha Aktif Olmalı

Seçim süreci malumunuz başladı ve bunu thrakipost.com çok yakinen takip ediyor .Tabii yerel seçımlerde tempo biraz daha hızlı ve seri bir şekilde partiler liste veya ana takımı kurmakla meşkul oluyorlar.Öbür tarafta duyulan ve ismi sıkça telafuz edilen isimler de yok değil.Bunlarda biride genç avukat Emre Ahmet.Son derece sicak bir atmosferde röportaj yaptık kendisiyle ve bakın neler konuştuk….

 

ÖNCELİKLE SİZDEN DİNLEYELİM   EMRE AHMET KİMDİR ?

Öncelikle hoşgeldiniz ve kolay gelsin kendimi anlatmam gerekirse21 Eylül 1984’te Gümülcine’de doğdum. Kırmahalle (İkinci) Azınlık İlkokulu’da okudum. Orta öğrenimimi Gümülcine Dördüncü Ortaokulu’nda, Lise eğitimimi ise yine Gümülcine İkinci Genel Lisesi’nde tamamladıktan sonra, 2002 yılında, Selanik Aristotales Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nin kapısından giriş yaptım. Dört buçuk yılda Selanik’teki tahsilimi tamamladıktan sonra 2006 yılında mezun olarak memlekete geri döndüm. 2011 yılında Trakya Dimokritos Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde Kamu Hukuku ve Siyaset Bilimi Yükseklisansı’nı tamamladım. 2001 yılında Şafak Okuma Tiyatrosu’na katıldım. Şafak Dergisi’nde şiirlerim, öykülerim ve bazı makalelerim yayımlandı. Şafak Okuma Tiyatrosu tarafından türkçenin önemini vurgulayan, ‘Azıcık TV’, ‘Petrol Duası’,Almancı’, ‘Gelini Kim Kaçırdı’ gibi bazı tiyatro oyunlarım sergilendi. Gümülcine Türk Gençler Birliği çatısı altında 2004-2006 yılları arasında Gençlik Kolları’nda kültürel faaliyet gösterdim. Askerlik hizmetini yerine getirdikten sonra, 2008 yılından beri Gümülcine’de serbest Avukat olarak çalışmaktayım, meslektaşım Av. Gizem Besim’le evliyim.

     SON DÖNEMDE İSMİNİZ YEREL YÖNETİMLERLE ANILIYOR. SİZCE YEREL YÖNETİM DEYİNCE NE ANLAMALIYIZ? SORUNLARI NELERDİR?

Kendi kendini yönetme. Halkın devlet nezdinde temsil edilmesi.

En kısa cevep bu ama biraz açmak lazım.

Bir şehrin veya daha geniş bir bölgenin, eyalet gibi, kendi yöneticilerini seçerek, bölgeye has sorunları iyi bilen kişiler tarafından çözüm üretilmesini sağlamak. Yani yerel yönetici kim diye sorarsanız, ‘halkın devletteki veya hükümetteki adamı’ diye cevap vermek yalnış olmaz…

Bugün en büyük sorun ise kaynak bulmak… Bilindiği gibi, kriz iyice yayıldı… Yerel yönetimlerin de bundan etkilenmemesi mümkün değil… Dolayısıyla var olan genç insan gücünün doğru alan ve mevkilerde, doğru değerlendirilmesi en büyük amaç olmalı…

 

     BELEDİYE BAŞKANININ VİZYONU NE OLMALI? BELEDİYE MECLİS ÜYESİNİN VİZYONU NE OLMALI?

 

Belediye başkanı, veya belediye meclis üyesi, veya eyalet meclis üyesi, bana göre diğer bütün kademedeki yöneticilerden daha önemlidir… Çünkü, o komşumuzdur… Kapı karşımızdaki kişidir… Günlük hayatımızdaki sorunları çekinmeden rahatça aktaracağımız bize en yakın kişidir, dosttur… Burada Yunus Emre’den bir iki mısra aklıma geldi:
Büyük Türk Şairi diyor ki: ‘Biz gelmedik kavga için, bizim işimiz sevda için, dostun evi gönüllerdir, gönüller yapmaya geldik’. Dolayısıyla, yerel yöneticinin, ki bana göre daha doğrusu halkın yerel temsilcisinin işi gönüller yapmak olmalıdır. Yani vizyonu, hatalarından ders alarak, halkın istek ve taleplerini iyi kavrayarak, eleştirilerden beslenerek onları halka hizmete dönüştürmek, olmalıdır…

Öte yandan, ekonomik kriz ve işsizlik hat safhada olduğu için şunu da söylemek lazım diye düşünüyorum: Tabii ki de Anayasa ve kanunlara göre işsizlikle mücadele politikalarını geliştirmek Merkezi Hükümetin görevi… Ama yerel yönetimler dolaylı olarak yaptıkları hizmetlerle işsizliğin giderilmesinde Avrupa programları ile bir nebze olsun katkı sağlıyorlar… Burada da eşitlik ve insan gücünün iyi kullanımı ana çerçeveyi oluşturmalı… Böyle olur ‘gönüller yapmak’…

     AZINLIKTA GENÇLER SİYASETE GİRMELİ Mİ? ROLLERİ NE OLMALI?

 

Tabii ki de girmeli. Sadece siyesete değil. Bütün kurum ve kuruşlarımızda, derneklerimizde, spor takımlarımızda, tiyatro ve müzik guruplarımızda, türk gençleri yer almalı… Bugün en az beş tane müzik grubumuz var… Balkanadolu gibi, Gölge Sakinleri gibi, Turkuaz gibi, Grup Türkü gibi, ve diğerleri. Folklor ekiplerimiz var.. En az iki tane tiyatro grubumuz var… Spor takımlarımız, Kırmahalle ve Harmanlık futbol takımları gibi, git gide güçleniyor… Bunlar çok olumlu gelişmeler. Ama devam etmeli, gençlerimiz arı gibi olmalı, tam da bu zor ekonomik dönemde gençlik taşın altına elini koymalı diye düşünüyorum… Demek istediğim şu kısaca… Genç insanların içinde oldukları topluma borçları var… Beni Mastanlı yetiştirdi… Dolayısıyla, Benim Mastanlı’daki, Kırmahallede’ki, ama tabii ki de Yencemahellede’ki, Yenimahellede’ki, Harmanlık’taki Hüseyin amcama, Fatma ablama da bir borcum var mesleğini burada yapan bir genç olarak…

     GÜMÜLCİNE’DE YAŞIYOR VE ÇALIŞIYORSUNUZ. O YÜZDEN SORALIM: GÜMÜLCİNE BELEDİYESİ HAKKINDA NELER DÜŞÜNÜYORSUNUZ?

 

Gümülcine de tabii ki genel durumdan etkilenecektir. Buna şüphe yok. Yukarda da dediğim gibi, kriz iyice yayıldı… Yerel yönetimlerin de bundan etkilenmemesi mümkün değil… Dolayısıyla var olan genç insan gücünün doğru alan ve mevkilerde, doğru kullanılması ve değerlendirilmesini sağlamak, Eşitlik ilkesi doğrultusunda, en büyük hedefimiz olması lazım bence…

Benim mahallem Mastanlı. Kırmahalle ilkokulunda okudum… Buralardaki ve diğer mahallelerdeki sorunları ve insanlarımı iyi tanıyorum.. Okul bahçesinin parmaklıklarında Sebahattin ya da Bahattin abimizden börek ve süt aldığımız dönemi iyi hatırlıyorum… Belirtmek lazım ki buralarda ve köylerimizde, Sarancina’mızdan tutun da, daha Nurçalı’ya kadar, Melikli’den tutun da Bulduklu’ya, Kalfa’ya, Doğanca’ya, Sarıca’ya, Semetli’ye, Seymen’e, Yabacıklı’ya, Baraklı’ya kadar hizmetin yayılarak devam etmesi, genişlemesi lazım… Gençler bunda öncü olmalılar…

 

About thrakipost

Sonraki / Επόμενο

plio

Ερυθρά Θάλασσα: Οι Χούτι χτύπησαν με ρουκέτα ελληνόκτητο φορτηγό πλοίο

Επίθεση με ρουκέτα δέχθηκε από τους Χούτι ελληνόκτητο φορτηγό πλοίο στην Ερυθρά Θάλασσα, 76 μίλια βoρειoδυτικά της Υεμένης. Πρόκειται …

Bir Cevap Yazın